Terney ved kort sagt, hvad han taler om. Og det gør bogen til ret nødvendig læsning for enhver, der interesserer sig for enten mulighederne i eller truslerne fra den nye teknologi.
— Berlingske
 

Din guide til en intelligent verden

For de fleste er kunstig intelligens dog noget abstrakt, som gemmer sig på fjerntliggende servere placeret i en lige så uhåndgribelig sky. Men kunstig intelligens er i virkelighed ikke så komplekst, og mekanikken bag er ofte inspireret af simple principper fra biologiens verden. Forstår man principperne, og hvordan de efterlignes i computeren, forstår man også, hvad kunstig intelligens er, og hvordan det kan bruges.

Kampen om Fremtiden – Forstå Kunstig Intelligens er den første bog på dansk, der i et letforståeligt sprog går bag om begrebet og giver en grundig indføring i årsagerne til kampen om at udvikle bedre kunstig intelligens, hvad kunstig intelligens egentlig er, og guider dig til hvad du skal tænke over, når du vil anvende kunstig intelligens.

 
 
frontpagekampen.jpg

Lad os slå til pickup’en

Faktum er, at vi kan bygge computere, der kan efterligne vores tanker og løse avancerede matematiske ligninger, spille skak, diagnosticere kræft og meget andet, men vi har intet, der tilnærmelsesvis minder om bevidsthed af den grund. Så mens kunstig intelligens hastigt glider ind og former vores privatliv og arbejdsliv, har vi travlt med at tale om en kunstig intelligens, der endnu ikke er her. Om et arbejdsmarked i 2035, eller hvordan vi skal undgå at udvikle en ond computer som Hal fra Rumrejsen 2001 eller en hårdpumpet dræberrobot som Arnold Schwarzenegger i Terminator-filmene

Lad os slå til pickup´en og starte diskussionen et helt andet sted. Lad os begynde med et bud på, hvorfor mennesker, virksomheder og nationer netop i disse år bruger så mange ressourcer på udviklingen af kunstig intelligens. Hvad er det for nogle meget nutidige mål, de ønsker at nå? Og hvad er kunstig intelligens egentlig i dag? Både i forhold til selve begrebet intelligens, men også i forhold til de tekniske løsninger. En diskussion med det udgangspunkt er meget vigtigere, fordi den handler om, hvordan vi som individer, organisationer og samfund former vores nutid og umiddelbare fremtid.


Bogen ‘Kampen om fremtiden – forstå hvordan kunstig intelligens påvirker mennesker, magt og markeder’ dræber myter om teknologien, men forklarer også, hvordan den virker i et tilgængeligt dagligdags sprog.
— TechTopia

Kampen om Fremtiden

Kunstig intelligens er nu i kernen af forretningen for nogle af de mest værdifulde selskaber i verden såsom Google, Amazon og kinesiske Alibaba. For ikke at miste deres markedsposition investerer de massive summer i den fortsatte udvikling af kunstig intelligens. Under dem er en hastigt voksende skov af kunstig intelligens start-ups over hele verden. Drevet af ambitiøse grundlæggere og investorer med dybe lommer. Sammen med mere etablerede virksomheder har de planer om at revolutionere stort set alle sektorer med kunstig intelligens. Dermed vil de forandre hovedparten af de jobfunktioner, som mennesker i dag udfører. På den internationale scene har Rusland, USA og Kina startet et kapløb om at blive førende indenfor kunstig intelligens. Hver med håbet om at de bliver den verdensledende nation. Kampen om fremtiden er startet og den handler om kunstig intelligens.


...kan med fordel læses af alle, da både ansatte og virksomhedsledere har behov for mere viden om kunstig intelligens til at afmystificere de mange herskende fordomme. Jeg giver bogen 5 af 6 stjerner”
— InsideBusiness

fig22.jpg

Forstå Kunstig intelligens

Det er min ambition med denne bog at bidrage til den diskussion ved at give dig et kort til at forstå, hvad kunstig intelligens er. Ikke på et niveau, hvor du skal forstå alle tandhjulene, og heller ikke på et niveau, hvor kunstig intelligens er som tryllestøv, der kan frelse verden, men som den konkrete teknologi det nu engang er.

For hvordan bygger man egentlig kunstig intelligens? Eller sagt på en anden måde: Hvad er hjernen i de intelligente systemer, som vi omgiver os med? Hvis vi rigtigt vil forstå, hvad kunstig intelligens kan, bliver vi nødt til at have en dybereliggende forståelse for metoderne bag og de principper eller idéer, som de bygger på.

Principperne bag intelligente systemer er heldigvis på en og samme tid fascinerende og overraskende enkle. Inspirationen til dem er hentet fra blandt andet evolutionsbiologien, vores måde at drage paralleller på og opbygningen af vores egen hjerne.